ΕΛΛΑΣ TV

© Copyright - Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού

Ο Νομός Σερρών παρά το γεγονός της μικρής του γεωγραφικής έκτασης (3% της έκτασης της Ελλάδας) και του μικρού πληθυσμού του, εντούτοις διαθέτει μεγάλη τηλεοπτική ιστορία με συνολικά 9 τηλεοπτικούς σταθμούς στο ενεργητικό του.

Αυτοί ήταν οι: TV ΣΕΡΡΕΣ, Smile Channel, Τηλε – Επιλογές, ΕΨΙΛΟΝ TV, Camel TV, ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση, ΕΛΛΑΣ TV, ΔΙΑΥΛΟΣ Ροδολίβους, ΝΕΑ Τηλεόραση (Αμφίπολη Τηλεόραση) Στον νομό, εν έτει 2022 συνεχίζουν να εκπέμπουν δύο κανάλια. Το ΔΙΚΤΥΟ και οι Τηλε – Επιλογές.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΛΛΑΣ TV εξέπεμπε στην πόλη των Σερρών από το 1996 έως το 1999 και ήταν ιδιοκτησίας οικογένειας Μωραΐτη.

Το στούντιο ήταν στην οδό Δυτικής Θράκης οπού ακόμη και σήμερα (2022) η επιγραφή του σταθμού παραμένει στο σημείο.

Η Ελένη Μωραΐτη, ιδιοκτήτρια του σταθμού, παρουσίαζε την μεσημεριανή εκπομπή "Καφενείο η Ελλάς" μαζί με τον Στέλιο Μπουρίδη. Ο σταθμός μετέδιδε καθημερινά δελτίο ειδήσεων καθώς και εκπομπές, όπως με την δημοσιογράφο Δέσποινα Γιαννακίδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας μετέφερε η κυρία Ελένη Μωραΐτη, ενώ ο φάκελος για την αδειοδότηση του σταθμού είχε κατατεθεί σε ενεργό χρόνο, εντούτοις το ΕΣΡ έκρινε τη συμμετοχή εκπρόθεσμη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην έρευνα που πραγματοποιεί το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτούργησαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90, πολλοί ιδιοκτήτες σταθμών της εποχής μας μετέφεραν το ίδιο περιστατικό. Ότι δηλαδή το 1999 ενώ ήταν οι φάκελοι κατατεθειμένοι πριν την ημερομηνία λήξης των υποβολών, κρίθηκαν εκπρόθεσμοι.

Ο ΕΛΛΑΣ TV έκλεισε οριστικά το 1999. Δεν έχει διασωθεί οπτικοακουστικό ψηφιακό υλικό από το κανάλι, αλλά το μουσείο μας σύντομα θα αποκτήσει και ψηφιοποιήσει ορισμένες εκπομπές.

Η Ελένη Μωραΐτη εξακολουθεί να είναι δημοσιογράφος στην πόλη των Σερρών και εν έτει 2022, παρουσιάζει εκπομπή στον περιφερειακό σταθμό ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Η έρευνά μας για τον ΕΛΛΑΣ TV Σερρών συνεχίζεται ακόμη, αναζητώντας φωτογραφικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες.Παρακαλούμε εάν διαθέτετε περισσότερες πληροφορίες ή διορθώσεις σε ιστορικές αναφορές, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο 6938737257 ή στο info@hellenicbroadcast.com