Camel TV

© Copyright - Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού

Ο Νομός Σερρών παρά το γεγονός της μικρής του γεωγραφικής έκτασης (3% της έκτασης της Ελλάδας) και του μικρού πληθυσμού του, εντούτοις διαθέτει μεγάλη τηλεοπτική ιστορία με συνολικά 9 τηλεοπτικούς σταθμούς στο ενεργητικό του.

Αυτοί ήταν οι: TV ΣΕΡΡΕΣ, Smile Channel, Τηλε – Επιλογές, ΕΨΙΛΟΝ TV, Camel TV, ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση, ΕΛΛΑΣ TV, ΔΙΑΥΛΟΣ Ροδολίβους, ΝΕΑ Τηλεόραση (Αμφίπολη Τηλεόραση) Στον νομό, εν έτει 2022 συνεχίζουν να εκπέμπουν δύο κανάλια. Το ΔΙΚΤΥΟ και οι Τηλε – Επιλογές.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Camel Tv εξέπεμπε στην πόλη των Σερρών από το 1993 έως το 1994.

Ουσιαστικά αποτέλεσε μια απόπειρα της κοινότητας Κάτω Καμήλα Σερρών να δημιουργήσει ένα δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό. Ο Δημήτρης Ναθαναήλ και ο Γιάννης Καρυοφυλάκης ήταν οι τεχνικοί που δημιούργησαν τον σταθμό, ενώ η κοινότητα τους είχε παραχωρήσει ένα χώρο στον συνεταιρισμό του χωριού για να δημιουργήσουν τον σταθμό.

Ο πομπός είχε εγκατασταθεί στο βουνό Καγιά. Το Camel TV είχε για λογότυπο μια καμήλα και μετέδιδε για μικρό χρονικό διάστημα ταινίες και δοκιμαστικές κάρτες. Η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε μιας και δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κεφάλαια και σταμάτησε.

Δεν έχει διασωθεί οπτικοακουστικό υλικό από το κανάλι, ούτε περισσότερες πληροφορίες. 

Η μοναδική απόδειξη ύπαρξής του, είναι ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα, που αναφέρει το Camel Tv. 

Η έρευνά μας για το Camel Tv Σερρών συνεχίζεται ακόμη, αναζητώντας φωτογραφικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες.Παρακαλούμε εάν διαθέτετε περισσότερες πληροφορίες ή διορθώσεις σε ιστορικές αναφορές, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο 6938737257 ή στο info@hellenicbroadcast.com