ΝΕΑ Τηλεόραση - Αμφίπολη - ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ

© Copyright - Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού

Ο Νομός Σερρών παρά το γεγονός της μικρής του γεωγραφικής έκτασης (3% της έκτασης της Ελλάδας) και του μικρού πληθυσμού του, εντούτοις διαθέτει μεγάλη τηλεοπτική ιστορία με συνολικά 9 τηλεοπτικούς σταθμούς στο ενεργητικό του.

Αυτοί ήταν οι: TV ΣΕΡΡΕΣ, Smile Channel, Τηλε – Επιλογές, ΕΨΙΛΟΝ TV, Camel TV, ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση, ΕΛΛΑΣ TV, ΔΙΑΥΛΟΣ Ροδολίβους, ΝΕΑ Τηλεόραση (Αμφίπολη) Στον νομό, εν έτει 2022 συνεχίζουν να εκπέμπουν δύο κανάλια. Το ΔΙΚΤΥΟ και οι Τηλε – Επιλογές.

Η ΝΕΑ Τηλεόραση δημιουργήθηκε από τον Νίκο Δροβάτζικα.

Σύμφωνα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε ανακοίνωση του το 2006, η ΝΕΑ τηλεόραση, με την εταιρία «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε» είχε μετόχους τους : Νικόλαο Δροβατζίκα (πρόεδρος – 25%), Δέσποινα Νικολάκη (μέλος Δ.Σ – 25%), Χρήστο Μοσχοβάκη (μέλος Δ.Σ 25%), Ευδοκία Ιασωνίδου (25%).  

Ο σταθμός στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Αμφίπολη Τηλεόραση, εκπέμποντας τα πρώτα χρόνια στην Digea.

Υπάρχει επίσης αναφορά στο ΕΣΡ ότι ο σταθμός μετονομάστηκε και σε "ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ" με αλλαγές στους μετόχους και πιο συγκεκριμένα: ΔΡΟΒΑΤΖΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (8,30%) , ΜΠΑΝΤΟTΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (49,20%), ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (25,00%), ΤΣΕΠΕΛΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (10,00%) ΜΑΝΙΚΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (7,50%)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός, ότι στο νέο μετοχικό σχήμα συμμετείχε ο Ιορδάνης Τσέπελας, γιός του Νίκου Τσέπελα που εκείνη την εποχή ήταν διαχειριστής και μέτοχος του TVS -TV Σέρρες.

Η σύμπραξη του ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ με το TVS και το τέλος

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ Τηλεόραση και το TVS των Σερρών, συμπράττουν και εγκαινιάζουν μια κοινή βάση τηλεοπτικών παραγωγών ενώνοντας τον εξοπλισμό αλλά και το προσωπικό, προσπαθώντας να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση που είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα την δεκαετία του 10".

Είχε προηγηθεί κοινή συνέντευξη τύπου τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς όπου ο Νίκος Τσέπελας, διαχειριστής του TVS και ο κύριος μέτοχος του ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ Γιώργος Μπαντονάκης, είχαν προαναγγείλει τη συνεργασία των 2 σταθμών.

Δυστυχώς, κανείς από τους 2 σταθμούς δεν κατάφερε να επιβιώσει και ένα χρόνο αργότερα έκλεισαν [1]. Ο Νομός Σερρών και η εμπορική του δύναμη δεν μπορούσε να συντηρήσει πολλούς σταθμούς και στην πόλη παρέμειναν ενεργοί 2 μόνο σταθμοί, το ΔΙΚΤΥΟ και οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ Τηλεόραση και το TVS των Σερρών, συμπράττουν και εγκαινιάζουν μια κοινή βάση

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ Τηλεόραση και το TVS των Σερρών, συμπράττουν και εγκαινιάζουν μια κοινή βάση

Ιστορική αναδρομή στο πρόγραμμα της Νέας Τηλεόρασης

Η Νάνσυ Μανικάκη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης και συμμετείχε και σε πολιτική εκπομπή. Εκπομπή για τον Πόντο είχε ο Γιώργος Πεζιρκιανίδης.

Με τον σταθμό συνεργάστηκαν επίσης οι: Βούλα Λαχανα, Άννα Αραμπατζή, Βάια Βαιδου, Λάζαρος Σαββίδης, Πασχάλης Μαντζαρίδης, Ηλίας Τάσκου, Ντάνης Τσέπελας, Δημήτρης Κόκκινος κα.

Η Νάνσυ Μανικάκη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης

Η Νάνσυ Μανικάκη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης

Η Άννα Αραμπατζή στη ΝΕΑ Τηλεόραση.

Η Άννα Αραμπατζή στη ΝΕΑ Τηλεόραση.

Διασωθέντα βίντεο

Απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Σερρών

Η Νέα Τηλεόραση μετονομάστηκε σε Αμφίπολη Τηλεόραση. Δείτε το σποτ.

Το σήμα της εκπομπή Music News στον τηλεοπτικό σταθμό Αμφίπολη.

Το σήμα της εκπομπής WEAR ME BABY με την Γιώτα Κουντουρά. Αμφίπολη Τηλεόραση.

Το σήμεα της εκπομπήσ "Στα Βαθιά" με τη δημοσιογράφο Νάσνυ Μανικάκη και τους Γιώργο Μπαντοτάκη και Αθανάσιο Μπαντή. Αμφίπολη Τηλεόραση

Το σήμα της παδικής ζώνης. Αμφίπολη Τηλεόραση

Σημειώσεις - Αναφορές

[1] Το TVS έκανε αναστολή λειτουργίας και διατηρεί έως και σήμερα την άδεια του στο ΕΣΡ, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε ο Νίκος Τσέπελας, ιδιοκτήτης του TVS.

Παρακαλούμε εάν διαθέτετε περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο 6938737257 ή στο info@hellenicbroadcast.com

Σημαντική αναφορά: Μην πετάτε τον παλιό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σας εξοπλισμό. Μας καλείτε στο 6938737257 και αποστέλλουμε courier στην πόρτα σας να τον παραλάβει. Δείτε τα εκθέματα μας ΕΔΩ