Ελεύθερη Τηλεόραση Αιγαίου (Ε.Τ.Α.)

© Copyright - Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού

Ο Νομός Λέσβου ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τηλεοπτικά εντάσσεται στην Περιφερειακή Ζώνη 13, όπου η τηλεοπτική κάλυψη περιλαμβάνει τους νομούς Λέσβου, Λήμνου, Ικαρίας , Σάμου , Χίου.

Ο Νομός Λέσβου περιλαμβάνει 3 νησιά. Την Λέσβο, την Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Η τηλεοπτική ιστορία του νομού όμως εξελίχθηκε στην Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στην Μυτιλήνη με 10 συνολικά καταγεγραμμένους σταθμούς.

Αυτοί ήταν: Tv Αίολος (Αρχικός) Κανάλι 3 TV Αιγαίο (TVA) Lesvos Tv Ελεύθερη Τηλεόραση Αιγαίου (Ε.Τ.Α.) TV Μυτιλήνη (TVM) Rage Jayzee Αρχιπέλαγος Αίολος (2022)

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης δημιούργησε στην Μυτιλήνη τον τηλεοπτικό σταθμό Ελεύθερη Τηλεόραση Αιγαίου (Ε.Τ.Α.).

Ο ιδρυτής του σταθμού ήταν οικείο πρόσωπο στη νήσο μιας και παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Αιγαίο (TV A) της Λέσβου ένα τηλεπαιχνίδι που ονομαζόταν “Αλαλούμ” με τηλεφωνικές παρεμβάσεις από τους τηλεθεατές.

Ο σταθμός εξέπεμπε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (λίγους μήνες) και στη συνέχεια έκλεισε. Ο Γιώργος Σινάνης επέστρεψε στο TVA ως παρουσιαστής και αργότερο στο TVM TV Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον εξοπλισμού του σταθμού.

Η έρευνά μας για το κανάλι, συνεχίζεται ακόμη αναζητώντας φωτογραφικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες. Παρακαλούμε εάν διαθέτετε περισσότερες πληροφορίες ή διορθώσεις σε ιστορικές αναφορές, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο 6938737257 ή στο info@hellenicbroadcast.com