ART68

© Copyright - Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού

Το πρώτο "πρώιμο" telemarketing κανάλι στην Ελλάδα ονομαζόταν Art68. 

Ο Art68 ήταν ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός της Αθήνας, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο Αλέκος Κουρής. Πολλοί ίσως τον θυμάστε από μικρούς ρόλους που έπαιζε στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο.

Ήταν αδερφός του Γιώργου & Μάκη Κουρή, που δημιούργησαν πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα όπως το K29, Κανάλι5, Kontra Channel, MAD και πολλούς ακόμα.

Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το στούντιο ήταν στον Χολαργό. Πριν ονομαζόταν QUATTRO για τον οποίο δεν υπάρχουν πληροφορίες. . Στον ίδιο χώρο λειτουργούσε και ο ραδιοφωνικός σταθμός ART 105,5 FM όπου διευθυντής ήταν ο Πέτρος Βαγιόπουλος.

Ο Αλέκος Κουρής Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Κωστή Μιχαηλίδη. Ίδρυσε την μπουάτ Νεφέλες στην Πλάκα που λειτούργησε την περίοδο 1963-1968. Ο

Ο Αλέκος Κουρής Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Κωστή Μιχαηλίδη. Ίδρυσε την μπουάτ Νεφέλες στην Πλάκα που λειτούργησε την περίοδο 1963-1968. Ο

Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ART68

Ο ART68 ήταν ένα "πρώιμο" telemarketing κανάλι, μιας και παρουσίαζε προϊόντα προς πώληση σε πολύ απλή μορφή την εποχή εκείνη, δηλαδή ο παρουσιαστής καθόταν σε ένα γραφείο και έδειχνε το εκάστοτε προϊόν.

Επίσης μετέδιδε και ελληνικές ταινίες, ενώ πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν σε εκπομπές, όπως ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος. 

Ο σταθμός μετέδιδε επίσης και πολλές εκπομπές θρησκευτικού περιεχομένου, μερικές από τις οποίες έχουν διασωθεί και σας παρουσιάζουμε.

Αργότερα, το γνωστό  μουσικό κανάλι MAD (επίσης ιδιοκτησίας οικογένειας Κουρή) πήρε τη συχνότητα του ARTv 68 αλλά ο σταθμός δεν έκλεισε. Μετακινήθηκε στην συχνότητα 71UHF σαν DTV.

Παρακαλούμε εάν διαθέτετε περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο 6938737257 ή στο info@hellenicbroadcast.com

Διασωθέντα βίντεο της τηλεόρασης ART68

Λ.Μαχαιρίτσας.Δ.Τσακνής:Συνέντευξη στον Ν. Λόλη για τον ART-68

Σπάνιο βίντεο αρχείου του τηλεοπτικού σταθμού ART68.Ημερομηνία 25/4/1993

Μουσικό Video Clip με τον Σταμάτη Γονίδη που μεταδόθηκε από τον ART68 TV

Θρησκευτική εκπομπή του 1994 στο ART68. ΠΑΤΗΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΥΒΑΣ

Τίτλοι εκπομπής "Ορθοδοξία και Κόσμος" που μεταδιδόταν στον ART68 το 1994

Απόσπασμα θρησκευτικής εκπομπής του 1993 στον ART68 TV